Arkkitehtuuri ja piha

Asunto Oy Lehtisaaren Terassi sijoittuu keskeiselle paikalle Lehtisaaren sydämeen. Lehtisaaren vehreys, merellinen maisema sekä keskustan läheisyys luovat ainutlaatuiset lähtökohdat houkuttelevalle asumiselle.

Alueen ympäristöä kunnioittava arkkitehtuuri

Arvostettujen Schauman Arkkitehdit ja Schauman & Nordgren Architectsin suunnittelema Lehtisaaren Terassi sijoittuu keskeiselle paikalle uniikin lähisaaren sydämeen. Kohteen arkkitehtoninen identiteetti liittyy monipuoliseen kaupunkiasumiseen luonnon helmassa.

Iättömät materiaalit; tiili, puu ja lasi sekä selkeälinjainen arkkitehtuuri luovat hienostuneen ja vähäleisen linkin Lehtisaaren historiaan ja sen rakennuskantaan. Lehtisaaren Terassin arkkitehtuurin- ja sisustuksen luonteva vuoropuhelu, sekä hallittu detaljimaailma, liputtavat saarelle tyypillisten 1970-luvun tiilirakentamisen puolesta.

Asuntojen tunnelmaa leimaa avaruus ja valoisuus. Tilat avautuvat maisemaan korkeiden ikkunoiden ja parvekkeiden leveiden liukulasiovien välityksellä. Asukas voi viimeistellä kotinsa oman näköiseksi valitsemalla kuratoiduista sisustusvaihtoehdoista.

Kokonaisuuden viimeistelevä korkeatasoinen maisemasuunnittelu

Pihasuunnittelun keskeisimmät lähtökohdat ovat ihmislähtöisyys ja ajattomuus, joista syntyy robusti, moni-ilmeinen ja runsaan vehreä ympäristö. Piha jakautuu selkeästi kahteen teemaan ja tasoon. Idea muotoutui luontevaksi lähtökohdaksi talon arkkitehtuurin kanssa ja seuraa sitä, miten tasot luonnostaan asettuvat maastoon. Yleisilme on rehevä – kasvillisuus ikään kuin syleilee korttelia.

Intiimi ylätason pihaympäristö luo tunnelmaa terasseilla ja puutarhamaisilla istutuksilla. Myös leikkialue ja pergolarakenteen rajaamat yhteiset oleskelualueet sijaitsevat ylätasolla. Alataso on julkisempi saapumisalue, ja liittyy kiveyspintojen kautta suoraan pohjoispuolen katualueisiin. Alatason vehreät istutusalueet monilajisella puustollaan liittyvät ilmeeltään korttelin eteläpuolella olevaan metsärinteeseen.

Maisema-arkkitehti Malin Blomqvist, Masu Planning

MASU Planning on maisema-arkkitehtien Malin Blomqvistin ja Sune Oslevin perustama kansainvälisesti palkittu suunnittelutoimisto, joka on tunnettu poikkeuksellisen laadukkaasta suunnittelustaan. Pihan pääsuunnittelija Malin Blomquist vastaa esimerkiksi Tanskan Odensessa vuonna 2020 avattavan, jo nyt laajalti huomiota herättäneen uuden H.C. Andersenin museon laajoista puutarha-suunnitelmista yhdessä japanilaisen maailmantähti-arkkitehti Kengo Kuman kanssa.