Asuinalue

Lehtisaaressa yhdistyy koko Helsingin mittakaavassa ainutlaatuisella tavalla reilun vartin matka keskustaan, luonnonläheisyys, oma rauha ja palvelut.

20200818_lehtisaari_ilmakuva_2400x1400-1371x800-a_b

Ainutlaatuinen vehreys kaupungissa

Luonnonvaraiset luontoalueet vaikuttavat terveyteen ja mielialaan tehokkaammin kuin rakennetut viheralueet. Lehtisaaren metsäiset alueet ovat sijainneet pitkälti samoilla paikoilla 1700-luvulta asti. Tämän aistii, kun saaren luonnossa kulkee; metsiköt ovat koko eteläisen Suomen mittakaavassa harvinaisen vanhoja ja monimuotoista.

Meri kaikkien ulottuvilla

Lehtisaari on yksi Helsingin ainutlaatuisimmista saarista. Merellisyys ei ole täyteen rakennettuja rantoja, vaan metsäpolkuja uimapaikoille. Jokainen asukas pääsee aistimaan saaren merellisyyttä kulkemalla saarta kiertäviä polkuja.

Yhteisöllinen Lehtisaari

Nykyisten lehtisaarelaisten kanssa asuinalueesta keskustellessa törmää uudestaan ja uudestaan
kuvaukseen siitä, miten rauhallinen, turvallinen ja viihtyisä tämä saari on. Lehtisaaren yhteisössä on ainutlaatuinen naapurihenki ja lapset voi huoletta päästä ulos leikkimään keskenään turvallisessa ympäristössä.

lehtisaarenterassi_kartta_www_1200x600_rgb

karttaneula talo Lehtisaaren Terassi

Helsingin keskustaan menevien bussien pysäkki 200 metrin päässä Lehtisaaren tornista Bussilinjat 510, 552, 108N

Pyöräillen Helsingin keskustaan 25 min / 8 km

Karttaneula Kulttuuri

1. Didrichsenin taidemuseo
2. Villa Gyllenberg


Karttaneula Ravintolat ja kaupat

3. Alepa Lehtisaari
4. Maja Coffee Roastery
5. Old Jerusalem
6. Min Sushi
7. Kauppakeskus Ainoa

Karttaneula Koulut, päiväkodit ja liikunta

8. Pilke päiväkoti Taikasaari
9. Lehtisaaren päiväkoti
10. Lehtisaaren koulu, 1–2 lk.
11. Lehtisaaren tekonurmi
12. Pyhän Laurin puiston leikkipaikka
13. FysioGeriatria-hyvinvointikeskus
14. Lehtisaren uimaranta
15. Kalastajatorpan tennisklubi
16. Munkkiniemen yhteiskoulu

Lehtisaari uudistuu

Lehtisaaren uudistuminen on alkanut 2010-luvulla ja alue tulee 2020-luvulla nousemaan uuteen kukoistukseen. Ensimmäisessä vaiheessa Lehtisaaren uutta kehitystä Kuusisaarentien varteen rakennettiin kerrostalo, jonka kivijalan liiketilaan avattiin ruokakauppa. Toiselle puolelle tietä nousi laadukkaita ja hillittyjä omakotitaloja. Seuraava vaihe Lehtisaaren uudistumisessa alkaa Lehtisaaren Terassin korttelin rakentumisesta. Tämän jälkeen on asemakaavan perusteella vuorossa Papinpöydänkujan lähistöllä sijaitsevan vanhan ostoskeskuksen purkaminen ja uusien asuinkerrostalojen rakentaminen sen tilalle. Talojen kivijalkoihin on kaavoitettu liiketilaa, joten alueen palvelut tulevat lisääntymään.

Kaupat ja muut palvelut

Lähikauppasi Alepa melkein näkyy Terassin ikkunoista ja lisää kauppoja, kahviloita ja ravintoloita löytyy Munkkiniemestä sekä Kauppakeskus Ainoasta Tapiolassa. Taiteen harrastajille löytyvät myös viereiseltä saarelta Kuusisaaresta kansallisen tason taidemuseot Didrichsen ja Villa Gyllenberg.

Toimivat Liikenneyhteydet

Bussilinjat 510 ja 552 kulkevat saaren halki, pysäkin ollessa noin 200 metrin päässä Terassista. Länsimetro on myös lähistöllä, Keilaniemen ja Aalto-yliopiston metroasemien ollessa lähimmät asemat. Pyöräillen olet Helsingin keskustassa vajaassa puolessa tunnissa. Saaren ympäri kiertävät lenkki- ja ulkoilupolut lähtevät takapihaltasi – samoja polkuja pääset myös lähiuimarannallesi.

Peruspalvelut kotisi vieressä

Lapsiperheen näkökulmasta peruspalvelut ovat erinomaiset; aivan vierestä oman tien varresta löytyvät muun muassa päiväkoti, ala-asteen 1.-2. luokat, lasten leikkipuisto ja urheilukenttä. Loput ala-asteen luokat, yläaste ja lukio löytyvät Munkkiniemen puolelta.